WORKSHOPS

Att utveckla och träna på sitt skådespeleri
De flesta konstnärer och musiker har ett hantverk eller instrument som hen hela tiden tränar för att utvecklas och bli bättre. Skådespelare har sin kropp som instrument och verktyg för att kunna skådespela. Vi hjälper dig utvecklas på våra workshops

 

Spana in vilka kurser och workshops som vi på Dark Duck Agency erbjuder just nu


Nytt för 2023 är att vi erbjuder flera olika föreläsningar för skådespelare!


Föreläsare:
Sofie Gällerspång, Talent Manager, Acting Coach och skådespelerska som har medverkat i ett flertal filmproduktioner. Sofie är utbildad inom skådespelartekniken: Strasberg’s Method i Los Angeles. Där vikten ligger i att göra skådespeleriet personligt och autentiskt vilket passar väldigt bra framför kameran. Sofie har även en lång erfarenhet av coachning och har regisserat andra skådespelare samt även hjälpt till med castings till filmproduktioner. Sofie arbetar som Talent Manager för Dark Duck Agency

“Sofie Gällerspång har på ett inspirerande sätt föreläst om skådespelarens portfolio på teaterlinjen på Göteborgs folkhögskola. Hon har hjälpt deltagarna att spela in showreel, vilket har gjort dem mer redo att på egen hand söka jobb inom filmskådespeleri. Sofies pass har varit mycket uppskattade och jag kan varmt rekommendera henne!”

/Carl Johan Kilborn, huvudlärare och kursansvarig på teaterlinjen, Göteborgs folkhögskola

Alexander Lönn Ardefelt, Talent Manager, manusförfattare och regissör som står bakom både filmen En sista gång och är nu aktuell med långfilmen Valter. Alexander är utbildad på UCLA i Los Angeles och har en stor förståelse kring regi och vad som krävs för att få karaktärerna levande framför kameran. Han har också flera års erfarenhet av Tv-produktion och mycket kunskap om vad regissörer tittar efter när de letar efter nya talanger. Alexander driver filmbolaget Dark Duck Studio och är Talent manager för Dark Duck Agency.
Skådespelarens portfolio
En föreläsning  som ger dig verktyg och tips om hur du ska promota dig som skådespelare inom filmbranschen.  Tillsammans går vi igenom uppbyggnad av cv, tips kring headshots och showreel och hur du kan jobba med dina egna sociala medier med mera.

Målsättningen är att du efter den här föreläsningen kommer ha en god kunskap i vad du själv kan göra för att bli attraktiv för rollsättare, producenter och regissörer. 

Datum: TBD
Plats: Digital
Föreläsare: Sofie Gällerspång, Alexander Lönn
Pris: 899 kr

Sista anmälningsdag: 14 februari 2023
För frågor och anmälan skriv till: workshop@darkduckagency.com
Skriv gärna med vilken föreläsning du vill boka en plats till tillsammans ditt namn.


*En faktura kommer sedan att skickas till dig via mail. Ångerrätt och återbetalning kan ske fram till och med sista anmälningsdagen.

Skådespelarens förberedelser och kameravana
En föreläsning uppdelad i 3 delar och som ger dig tips, kunskap och verktyg inom:
- Att förbereda sig inför en roll
- Analys av en scen
- Kamerateknik för skådespelare

Målsättningen är att du efter den här föreläsningen kommer ha en god kunskap om hur du själv som skådespelare kan förbereda dig teoretiskt både inför en provfilmning eller filminspelning. Du kommer också få värdefull kunskap och tips som förbättrar din kamera närvaro.

Datum: TBD
Plats: Digital
Föreläsare: Sofie Gällerspång, Alexander Lönn
Pris: 899 kr

Sista anmälningsdag: 28 februari 2023
För frågor och anmälan skriv till: workshop@darkduckagency.com
*Skriv gärna med vilken föreläsning du vill boka en plats till tillsammans ditt namn. En faktura kommer sedan att skickas till dig via mail. En faktura kommer sedan att skickas till dig via mail. Ångerrätt och återbetalning kan ske fram till och med sista anmälningsdagen.


Ni hittar info om samtliga föreläsningar och workshop på vår hemsida: https://darkduckagency.com/workshops.html- Vad är Method Acting?
“Method acting” är ett uttryck som det slängs fritt med inom och utanför branschen. Vad betyder det egentligen? Vad är det skådespelarna gör om de kallar sig för method actor?

Ofta förknippas Method Acting med att skådespelaren är på riktigt och inte spelar. Det finns många olika tolkningar och flera kända skådespelaren har utvecklat tekniken till sin egen. Oscarsvinnaren Daniel Day-Lewis är en av dem som verkligen dragit det till sin extrema spets.


- Vad är Method Acting är en föreläsning som Sofie Gällerspång håller. Hon har under tre år tagit lektioner inom Strasberg´s method (även kallat Method acting) hos Lorrie och Dianne Hull i Los Angeles. Lorrie var den enda instruktören som Lee Strasberg själv valt och fått godkännandet till att hålla hans kurs: “Understanding of the Method.”

Under föreläsningen kommer vi gå igenom kända begrepp och de olika grundpelarnas innebörd inom tekniken. (Relaxation, concentration, sense memory och affective memory mm.


Datum: TBD
Plats: Digital
Föreläsare: Sofie Gällerspång
Pris: 899 kr

Sista anmälningsdag: 21 mars 2023
För frågor och anmälan skriv till: workshop@darkduckagency.com
*Skriv gärna med vilken föreläsning du vill boka en plats till tillsammans ditt namn. En faktura kommer sedan att skickas till dig via mail. En faktura kommer sedan att skickas till dig via mail. Ångerrätt och återbetalning kan ske fram till och med sista anmälningsdagen.Vitsord - Om föreläsaren Sofie Gällerspång

”… Her talent was outstanding whenever Dianne and I taught Sofie. Her nurturing, encouraging personality aids Sofie to be a fine acting coach to others helping all with whom she directs or teaches to reach their full potential”

/ Lorrie Hulll – Award winning director and former university drama professor and have had over 50 years experience in teaching acting, directing and training of teachers and acting coaches.Vill du testa på Method Acting på riktigt?
Efter föreläsningen har du även möjlighet att anmäla dig till våra workshops där du har möjlighet att själv testa på skådespelartekniken.

Workshops:

- Method Acting Steg 1
Klassiska övningar och träning inom Method Acting tekniken.
Datum: TBD
Plats: Dark Duck Agencys studio på Åby Arena i Mölndal
Antal deltagare: 10-12 st
Åldersgräns: Från 18 år

Erfarenhet: Steg 1 kräver ingen tidigare skådespelar-erfarenhet inom Method Acting. Vi ser gärna att du varit med på vår föreläsning “-Vad är Method Acting?”
Workshopsledare: Sofie Gällerspång


Pris: 1499 kr
Sista anmälningsdag: 6 april 2023

För frågor och anmälan maila: workshop@darkduckagency.com

*Skriv ditt namn samt vilken/vilka steg som du är intresserad av att anmäla dig till. En faktura kommer sedan att skickas till dig via mail. En faktura kommer sedan att skickas till dig via mail. Ångerrätt och återbetalning kan ske fram till och med sista anmälningsdagen.- Method Acting Steg 2
 (2 dagar) Vi tar vidare det vi lär oss inom Method Acting in i karaktär och scenarbete.


Datum: TBD
Plats: Dark Duck Agencys studio på Åby Arena i Mölndal
Antal deltagare: 8-10 st
Åldersgräns: Från 18 år

Erfarenhet: Steg 2 kräver att du har antingen gått steg 1 eller har annan träning inom Method Acting sedan tidigare. 


Pris: 2 999 kr 
Sista anmälningsdag 28 april 2023

För frågor och anmälan maila: workshop@darkduckagency.com

*Skriv ditt namn samt vilken/vilka steg som du är intresserad av att anmäla dig till. En faktura kommer sedan att skickas till dig via mail. En faktura kommer sedan att skickas till dig via mail. Ångerrätt och återbetalning kan ske fram till och med sista anmälningsdagen.Skådespelarkvällar - dialog

Under tre måndagskvällar erbjuds möjligheten att i en trygg miljö öva på sitt skådespeleri. Vi kommer fokusera på dialogscener och karaktärsarbete med utgångspunkt från skådespelartekniker som riktar sig inom psykologisk realism (Stanislavskij och Strasbergs Metod) med hjälp av lite improvisation.


Vid tredje och sista tillfället erbjuds möjligheten att filma din scen i vår studio.

På så vis får du också öva på din kameravana samt få material som du kan skicka till rollsättare mm. 

Inför och mellan träffarna finns det möjlighet till personlig coachning i form av mailkontakt med kursledaren. Inför kursstart kommer ni tillsammans överens om målsättning, vad du vill utveckla/träna på inom ditt skådespeleri samt att du kommer bli tilldelad en scenpartner som du tillsammans kommer göra en scen med utifrån ett skrivet manus. 


Åldersgräns: Från 18 år.

Erfarenhet: Kursen riktar sig till dig som har någon form av erfarenhet av skådespeleri tidigare.

(T.ex: Gymnasial, Workshops, Folkhögskola, Högskola, Deltagit i  någon form av av teater eller varit med i en film mm.)

 

Kursledare: Sofie Gällerspång

Datum:TBD

Klockan: 18.30- ca 21.30 

Plats: Dark Duck Agencys Studio/ Åby Arena Väg 10, Mölndal

Pris: 3 375,- kr (Inkl. moms)

Deltagare: 6-8 st 


Sista anmälningsdag: 6 mars 2023

För frågor och anmälan maila: workshop@darkduckagency.com

*Skriv ditt namn, vilken workshop du vill anmäla dig till, samt lite kort om din tidigare erfarenhet och ifall det är något specifikt du vill träna/öva på.  En faktura kommer sedan att skickas till dig via mail. En faktura kommer sedan att skickas till dig via mail. Ångerrätt och återbetalning kan ske fram till och med sista anmälningsdagen.Om kursledare: Skådespelarkvällar: 

Sofie Gällerspång, Talent Manager, Acting Coach och skådespelerska som har medverkat i ett flertal filmproduktioner. Sofie är utbildad inom skådespelartekniken: Strasberg’s Method i Los Angeles. Där vikten ligger i att göra skådespeleriet personligt och autentiskt vilket passar väldigt bra framför kameran. Sofie har även en lång erfarenhet av coachning och har regisserat andra skådespelare samt även hjälpt till med castings till filmproduktioner. Sofie är manager för Dark Duck Agency och ansvarar för agenturens workshops.

Vid frågor om våra workshops/kurser kontakta:

Sofie@darkduckagency.comVitsord från tidigare kursdeltagare:

“En fantastisk duktig pedagog, fylld av kunskaper och erfarenheter.

Uppmuntrande och stödjande vilket gjorde alla avslappnade och tänjde våra gränser”

/ Kursdeltagare från Skådespelarkvällar med Sofie Gällerspång


”Mycket pedagogisk och inkännande. Kände mig trygg och sedd omedelbart.

Väldigt kunnig och skapade en bra stämning som var fokuserad och avslappnad

på en och samma gång”.

/ Kursdeltagare från  Skådespelarkvällar med Sofie Gällerspång


“Letar man efter att utmana sig själv inom skådespeleri är detta en fantastisk kurs att ta!”

/ Kursdeltagare Skådespelarkvällar med Sofie Gällerspång


“Duktig, kunnig ledare som har en bra förmåga att hjälpa alla deltagare utifrån deras nivå. Mycket tid till varje deltagare ger verkligen möjlighet till personlig utveckling och finns också möjlighet att maila med ledaren mellan gångerna om det är något man funderar på. Kan varmt rekommendera workshopen till alla som vill ha fördjupad kunskap inom skådespeleri oavsett förkunskaper.”

/ Kursdeltagare Skådespelarkvällar med Sofie Gällerspång


“En kurs som stärker dig! Som person och som skådespelare.

/ Kursdeltagare Skådespelarkvällar med Sofie Gällerspång


“En kan ju känna sig väldigt handfallen kring hur en ska komma vidare med sitt skådespeleri. Skönt att det finns några som jobbar med detta och kan finnas som ett stöd och tipsare in i branschen. Jag tycker allt var bra. Det som jag gillade mest och som gjorde att kursen stack ut enligt mig var att den riktade in sig mer på film, vilket jag har svårt att hitta andra kurser som gör. Samtidigt som den var även inriktad på de som har hållit på med teater vilket var väldigt kul och skönt att inte börja om helt från början.”

/ Kursdeltagare Skådespelarkvällar med Sofie GällerspångIntresserad av privatlektioner?

Har du fått en audition som du behöver extra hjälp med? Är det något speciellt inom ditt skådespeleri du vill utveckla? Är du intresserad av att få personlig coachning?

Nu har du chansen att boka privatlektioner med vår Talent Manager Sofie Gällerspång.
Tillsammans kommer ni överens om målsättning och vad det är du vill fokusera på under din privatlektion. Sofie kommer både lyfta dina styrkor samt ge dig verktyg och stöttning på det som ni tillsammans kommer fram till att du behöver öva och träna på.

Åldersgräns: Ingen.

Erfarenhet: Passar  både nybörjare och mer erfarna skådespelare som vill utveckla sitt skådespeleri.
Nu erbjuds privatlektioner både fysiskt och digitalt

60 min Fysisk Privatlektion i vår studio med Sofie Gällerspång 
Priser: 1 450 kr (Inkl.moms)

Vad som ingår:
- Mailkontakt med uppsatta mål inför privatlektion
- 60 min privatlektion med personlig coachning.
- Bokar du in flera lektioner direkt, erbjuds möjligheten att bolla tankar och mål via mail inför    

och mellan lektionerna.60 min Digital Privatlektion med Sofie Gällerspång
Priser: 1 100 kr (Inkl.moms)

Vad som ingår:
- Mailkontakt med uppsatta mål inför privatlektion
- 60 min privatlektion med personlig coachning.
- Bokar du in flera lektioner direkt, erbjuds möjligheten att bolla tankar och mål via mail inför

och mellan lektionerna.


Sefltape inspelning

Intresserad av att få hjälp med inspelningen av din selftape?
Just nu håller vi på att utvecklar den här tjänsten. Är du intresserad och i behov av att få hjälp med att spela in en selftape? 
Kontakta: alexander@darkduckagency.com

Klippning av Showreel 

Intresserad av att få hjälp med klippning av showreel? 
Har du samlat på dig mycket material men inte lyckats få ihop en bra showreel? Vi kan hjälpa dig. 
Kontakta: alexander@darkduckagency.com

Föreläsningar 2023:

- Skådespelarens portfolio
Datum:TBD
Plats: Digital
Föreläsare: Sofie Gällerspång, Alexander Lönn
Pris: 899 kr
Sista anmälningsdag: 14 februari 2023
För frågor och anmälan skriv till: workshop@darkduckagency.com

- Skådespelarens förberedelser och kameravana
Datum: TBD
Plats: Digital
Föreläsare: Sofie Gällerspång, Alexander Lönn
Pris: 899 kr
Sista anmälningsdag: 28 februari 2023
För frågor och anmälan skriv till: workshop@darkduckagency.com


- Vad är Method Acting?

Datum: TBD
Plats: Digital
Föreläsare: Sofie Gällerspång
Pris: 899 kr
Sista anmälningsdag: 21 mars 2023
För frågor och anmälan skriv till: workshop@darkduckagency.com

Workshops 2023:


- Skådespelarkvällar (Dialog)

Datum: TBD
Tid: 18.30-ca 21.30

Plats: Dark Duck Agency/Åby Arena i Mölndal
Antal deltagare: 6-8 st
Åldersgräns: 18 år
Kursledare: Sofie Gällerspång

Pris: 3 375 kr

Sista anmälningsdag: 6 mars 2023
För frågor och anmälan maila workshop@darkduckagency.com


- Method Acting Steg 1

Datum: TBD
Plats: Dark Duck Agency/Åby Arena i Mölndal
Antal deltagare: 10-12 st
Åldersgräns: 18 år
Kursledare: Sofie Gällerspång
Pris: 1499 kr
Sista anmälningsdag: 6 april 2023
För frågor och anmälan maila workshop@darkduckagency.com


- Method Acting Steg 2

Datum: TBD
Plats: Dark Duck Agency/Åby Arena i Mölndal
Antal deltagare: 8-10 st
Åldersgräns: 18 år
Kursledare: Sofie Gällerspång

Erfarenhet: Steg 2 kräver att du antingen gått steg 1 eller har annan träning inom Method Acting sedan tidigare. 

Pris: 2999 kr

Sista anmälningsdag: 28 april 2023
För frågor och anmälan maila workshop@darkduckagency.com
Privatlektioner

Nu kan du även boka privatlektion med vår Talent Manager Sofie Gällerspång

Går att boka året runt. Vid anmälan och frågor kontakta:

sofie@darkduckagency.com

*Skriv “Privatlektioner” i ämnesraden

Sefltape inspelning


Går att boka året runt


Vid anmälan och frågor kontakta:

alexander@darkduckagency.com
*Skriv “Selftape inspelning” i ämnesraden

Klippning av Showreel


Går att boka året runt


Vid anmälan och frågor kontakta:

alexander@darkduckagency.com
*Skriv “Klippnig av Showreel” i ämnesraden